Sparebank1-hallen

Nykirke idrettsforening leier ut ledig tid for trening i Sparebank 1 hallen fra 1. mai til 30. september. Pris for leie er 150 kr pr. time. Vi sender ut faktura pr.mnd. Sparebank 1 hallen er opptatt tirsdag og torsdag 16:00-19:30 og fredag 16:30-19:30. Utenom disse tidene er det mulighet for å leie den flotte hallen vår. Ta kontakt med leder i Fotballstyret, Kyrre Gromstad, hvis dere vil ha tid. Dette gjelder frem til kommunen setter opp tidsplaner for vinterhalvåret igjen til høsten. Kamper går foran trening, men da blir det gitt beskjed i god tid før eventuell treningstid.

Kontaktperson ved leie av Sparebank 1 hallen:
Kyrre Gromstad
mobil: 92249929
epost: kgromst@online.no 

Åpning av Sparebank1-hallen

Gunnar Flåtens tale under åpningen: For ganske kort tid siden, da jeg var ung, spilte jeg fotball i hvitt og blått. Jeg var liten, tjukk og litt allergisk. Det ble mest tid på benken, men alle fikk saft eller en 0,25 Solo fra Thorleif Strange i pausen. Jeg var fornøyd – jeg var en av gutta! På Nykirke skal alle få være med. Sånn har det vært og sånn skal det bli.  Våre barn og unge skal ha samme muligheter som i by’n, og de skal ha like gode treningsforhold. Egentlig skal de helst ha litt bedre treningsforhold på Nykirke enn i by’n. Derfor åpner vi i dag SpareBank 1 hallen. Jeg er utrolig stolt, lettet og glad. Sammen får vi det til. Vi får det jammen så mye til at vi også kan invitere resten av kommunen til å trene på Nykirke!

Vi må ta oss tid til et tilbakeblikk – noen av oss har jobbet med ballbinge og kaldhall i minst 10 år: Som leder i NIF skrev jeg følgende i programbladet 2010:

Like sikkert som at våren kommer sørger Bjørn Sjøvoll & Co for at alle i bygda får dette fine ”programmet”  for aktiviteter i idrettsforeningen i postkassa. Like sikkert har det vært at undertegnede har skrevet at nå skal det bygges ballbinge.

Jeg prøver igjen. Det er ny sesong med nye muligheter , også for å bygge ballbinge. Vi har kr 200.000 i spillemidler som må benyttes til dette formålet i 2010. SpareBank 1 Hortens gavefond har i tillegg bevilget kr 100.000 til ballbingen. Horten kommune har omsider bekreftet at de står ved avtalen om å bistå med grunnarbeidene. Det gjenstår dessverre å se om de klarer å stille med de midler som skal til for å oppfylle avtalen.  Uansett, i år skal det bygges ballbinge!

Og ikke nok med det….., vi skal også bygge kaldhall. Ikke i år, men vi er et skritt nærmere etter at vi har tilkjempet oss tomt øst for brannstasjonen,  rett bak speakerbua. Tomten er sikret etter et kraftig engasjement rundt den nye kommunedelplanen for Nykirke.  Sitat slutt.

Vi trodde det verste var gjort. Tomta var vår, og vi hadde allerede diskutert og planlagt i flere år. Jeg er ingen tålmodig mann. Så når vi oppdaget at kommunen hadde gitt oss riktig antall kvadratmeter, men i en trekantet tomt ble det varmt i toppen. Mye har endret seg her i verden, men fotballbaner er fortsatt firkantet. Gamle gode Ole Jan måtte trå til som fredsmegler når hissige Flåten og kommunalsjef Kjellsen tørnet sammen borte på jordet der nød boligene nå har overtatt tomta. Vi måtte gi oss og flytte, men ikke vederlagsfritt. I kampens hete lovet nemlig Kjellsen oss kr 2 mill for å finne  en annen plassering. Det skulle riktig nok  senere vise seg at jeg hadde bedre hukommelse en Kjellsen, men millionene havnet da etter hvert inn som en grunnstein i prosjektet. Intet er så galt at det ikke er godt for noe.

Dette er ikke dagen for å klage på kommunen.  Vi skal glede oss sammen om dette fine anlegget.Det er tøft å være politiker, men det er kanskje enda tøffere å være i administrasjonen som skal stå til ansvar for alt som politikere ønsker seg.  Vi startet tross alt vårt arbeid i «Robektida», og Rådmannen sa rett ut i første møte med meg og Karl Øyvind: Jeg er helt uinteressert i fotball.

Men hvem teller vel de tapte slag på seierens dag…,  og for ordens skyld, Sundklakk har gjort en fantastisk god jobb for Horten kommune.

Det ble mange delkamper og omkamper. I et møte, der vi trodde at nå var det endelig i box, fant administrasjonen ut at vi manglet kr 500.000 for å kunne legge frem vår plan for kommunestyret. Da svarte jeg direkte over bordet at vi øker sponsorbudsjettet fra kr 200.00 til 700.000, så sett i gang.  Passe dum og tøff i trynet.  Gjett om jeg ble glad noen dager før jul i 2014 da min arbeidsgiver SpareBank 1 BV innvilget vår søknad om kr 500.000 i støtte fra gavefondet. Hurra for SpareBank 1 BV!

Siden har vi skrevet 3-års avtaler med alle sponsorene. Det skal vi  snakke mere om ved skiltveggen utenfor. Til sammen ca kr 260.000 pr år x 3. Totalt har vi skaffet ca 1,3 mill til kaldhallen + spillemidler og to mill ved tilbakeføring av tomt. Horten kommune har spyttet inn resten.  Nykirke Idrettsforening har fortsatt det meste av sine penger igjen på bok. Penger spart opp over mange år med dugnad og YnglingeCup mm. Det gir nye muligheter. Ragnar Wold skal senere fortelle om klubbhuset vi nå bygger med gaven fra Gjensidigestiftelsen i bunnen.  Til sammen har vi hentet inn mer enn to mill til disse to prosjektene i gaver og skiltreklame. Vi lover fortsatt mer dugnad og fortsatt god økonomi i NIF.

Sånn gikk no dagan og årene med. Nå står vi her for å åpne hallen. Det er veldig mange å takke:

  • Takk til alle som støtter foreningen enten med penger eller dugnad.
  • Takk til medlemmer, styrer og årsmøter som har trodd på oss gamle egenrådige gubber.
  • Takk til tidligere ordfører Børre Jacobsen som ledet oss ut av mørket høsten 2014 og viste vei inn i politikkens korridorer!  Politikk er mulighetenes kunst.
  • Jeg vil også takke 3 personer som skal si noen ord etter meg:
  • Takk til nåværende ordfører Are Karlsen som la pengene på bordet høsten 2015.
  • Takk til tidligere leder Harald Røed i Horten Idrettsråd for god støtte i hele prosessen.
  • Takk til mine venner Gunn og Christoffer Bruserud som først tegnet gode sponsoravtaler, for deretter å levere et totalanbud via sin bedrift OT Wike AS for hele prosjektet, helt uten påslag. Jeg tror ikke vi ville stått her i dag uten deres enorme bidrag.
  • Takk til foreningens trofaste støttespiller og nabo Terje Rønningen og Alt Installasjon AS som ble en verdifull leverandør til prosjektet.

Jeg vil avslutte med 3 tips til Nykirkes ungdom: se muligheter, gi aldri opp, vær stolt av  Nykirke. Hvit og blå!